Pe podiumul de la Iași, în selecția INNOVATIVE FUTURE PLATFORM, vor fi prezentate colecții de grup ale Departamentelor de Modă din cadrul Universităților invitate: Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte București, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.
La #RCW23, pentru prima dată, va fi prezentă și Facultatea de Design din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, din Chișinău.
INOVAȚIE, UPCYCLING, DE(RE)CONSTRUCȚIE, DIFERITE MORFOLOGII VESTIMENTARE, REFERINȚE CULTURALE DIN ISTORIA COSTUMULUI ȘI ISTORIA MODEI – sunt elemente ce se vor regăsi în colecțiile de grup ale Universităților invitate.
*Despre fiecare colecție, se va comunica, în apropiere de fashion show-urile din cadrul #RFW23.
În luna martie, printr-un video-call, a avut loc o discuție la care au fost prezente, online, cadre didactice de la fiecare din cele 5 Departamente de Modă.
La inițiativa coordonatorului IF PLATFORM – Lucian Broscățean – s-a vorbit despre propuneri de proiecte (naționale și internaționale) pe care Federația Patronală din Industriilor Creative (FEPIC) le va dezvolta în viitorul apropiat și la care vor putea participa cele cinci Departamente. Un astfel de cadru va asigura noi dezvoltări ale demersurilor academice, cu sprijin din partea industriei modei și a industriilor creative.
Irina Schrotter a pus accentul pe importanța racordării zonei creative academice la realitățile industriei. Împreună cu echipa RCW, ajută la găsirea de noi soluții inovative pentru un viitor sănătos al modei. Ioana Ciolacu, consultantul creativ al IF PLATFORM, continuă să construiască noi punți de legătură între studenți/masteranzi și industrie.