ANDRA BUCȘEV

Andra Bucșev consideră că munca sa este o juxtapunere de idei și trăiri necontrolate, creațiile ei fiind puternic influențate de subcultura punk, atât din punct de vedere vizual, cât și ca stare de spirit.

După ce a absolvit studiile de licență ale Departamentului de ModăDesign Vestimentar din cadrul Universității Naționale de Arte București, aceasta a decis să își exploreze latura artistică, pentru a creiona ceva mai clar conturul propriei identități vizuale.

Ca rezultat, a ales să își portretizeze sursele de inspirație prin intermediul proiectului MONTAGE.

Deși în sens propriu un montaj poate fi simpla reunire a unor imagini independente pentru a obține un ansamblu, designerul folosește termenul atât ca pe o metaforă a vieții, cât și ca pe un mijloc de transpunere a propriei viziuni artistice asupra modei.

MONTAGE încurajează oamenii să se accepte așa cum sunt, dând voie fiecărui element al ființei lor să își păstreze identitatea separată pentru a da sens compoziției numite „viață”.

Sensul figurativ al conceptului este sugerat prin combinațiile de texturi, prin dinamica fluid/rigid, și de asemenea prin formele pieselor propuse de designer. Acestea devin un manifest al anarhiei sentimentale, o dovadă a libertății absolute și nu în ultimul rând o reasamblare a stereotipurilor contemporane.

Doar tu poți schimba structura „montajului”.