PECULIAR SPIRIT

Peculiar Spirit este un brand de modă sustenabil care se angajează să reducă risipa și să promoveze o abordare mai ecologică a modei. Facem acest lucru prin utilizarea metodelor de upcycling și tipare zero waste în design-urile noastre, ceea ce ajută la minimizarea cantității de deșeuri produse în timpul procesului de fabricație.

Procesul nostru de upcycling presupune preluarea de jeanși vintage cu mici defecte și transformarea lor în piese vestimentare noi și unice. Prin reutilizarea materialelor în acest fel, suntem capabili să le oferim o nouă viață și să reducem cantitatea de deșeuri care ajung în gropile de gunoi. Totodată, fiecare piesa rezultată este unică.

De asemenea, folosim tipare zero waste pentru modelele noastre, ceea ce implică crearea de modele de îmbrăcăminte care utilizează întreaga bucată de material, fără a lăsa resturi sau deșeuri în urmă. Această abordare ajută la minimizarea cantității de deșeuri de țesături produse în timpul procesului de fabricație.

Materialele folosite sunt produse în România, atât pentru a minimiza impactul pe care l-ar avea transportul lor asupra mediului, cât și pentru a susține producătorii locali.

Ne dorim să creăm piese atemporale, sustenabile și stylish care pot fi purtate ani de zile.