ROBERT MORARU

Moraru Robert a absolvit Programele de studii Licență și Masterat ale Departamentului Modă din cadrul Universității Naționale de Arte București. Acesta experimentează atât în zona de design cât și în zona de styling, lucru ce i-a dat posibilitatea să își construiască o estetică personală și o viziune foarte clară asupra industriei și a dinamicii sale.

Munca sa ca designer s-a îndreptat spre partea sustenabilă, având până acum doua colecții care sunt realizate integral prin upcycling, cu care a participat la diverse concursuri și evenimente printre care: Diploma (2020) și BeCreative Fest, Sibiu. În zona de styling a realizat diverse proiecte personale dar și comerciale din zona de videoclip muzical, costume pentru filme, personal styling și editoriale atât print cât și online pentru diverse publicații precum: ELLE România, Beau Monde, Cosmopolitan.

Experiența sa în acest domeniu a construit în ultimii ani aceasta atracție spre zona modei sustenabile, dorind să minimizeze efectele nocive ale modei asupra mediului, găsind în același timp o plăcere și o provocare în a resuscita piese vechi și a folosi creativitatea pentru a pune într-o lumină nouă și a da o nouă formă unui lucru ce există deja. Un alt obiectiv al acestuia ca designer este să arate că moda upcycling poate prelua diverse estetici și că nu există neapărat o unitate în grupul pieselor vestimentare sustenabile.