SCARS by Mara Popa

Absolventă a Universității de Vest din Timișoara, Mara Popa este masterandă a anului I, în cadrul Departamentului Modă-design vestimentar, UAD Cluj-Napoca.

În multitudinea formelor lor, cicatricile ne spun povești, fiind reprezentări fizice ale vieții pe care am trăit-o. Imperfecțiunile aflate pe suprafața pielii, dar și cele scrijelite adânc în suflet, sunt cele care ne fac unici, care ne aduc aminte că suntem mult mai puternici decât credem, și totodată, că ființa umană este conturată de o fragilitate permanentă.

SCARS se conturează prin eleganță, sensibilitate, rafinament și evocarea emoției, având ca sursă de inspirație povești, experiențe și sentimente profunde. Colecția omonimă de debut, SCARS 2022, este cea care încununează valorile brand-ului, aceasta fiind un omagiu adus cicatricilor. Inspirată de povestea propriei cicatrici rezultată în urma unei operații pe cord deschis, mintea creativă din spatele brand-ului, Mara Popa, înnobilează frumusețea imperfecțiunilor și semnificația lor. Emoția este cea care dictează tonul tuturor creațiilor sale, într-o estetică atemporală, în care accentul cade pe detalii lucrate manual și bijuterii unice.