BENEA BOGDAN

Benea Bogdan s-a născut în 1996 în Deva, Romania. A studiat la Liceul de Artă din Deva, după care a absolvit Programele de Licență și Masterat ale Departamentului Modă-Design Vestimentar din cadrul Universității de Artă și Design, UAD din Cluj-Napoca, România. După absolvire a avut căutări în diferite domenii conexe cu moda, styling, fotografie, grafică, inclusiv curatorie, însă în 2021 devine unul dintre fondatorii brandului CYCLEDERROR, o reintoarcere la prima lui pasiune.

De-a lungul anilor, Benea a participat la diferite expoziții, prezentări de modă și competiții naționale și internaționale. Premiile au fost o încurajare la începutul carierei, câștigând argintul în cadrul concursului național Furever și marele premiu al competiției Inextenso – LAB din 2019.

Experiența în designul vestimentar e dezvoltată prin diverse colaborări și proiecte care conturează o zonă delicată și sofisticată, detaliind expresia „orice gunoi are o frumusețe”. Marile influențe precum: Alexander McQueen, Maison Margiela si Galliano reprezintă un punct de pornire și ghid pentru designul creativ și curajos. Explorările personale în subcultura drag l-au învățat să fie glam, asumat în deciziile sale și fără frica în design.

Proiectele semnate de către Benea au mereu o linie flamboiantă, volumetrii explorate, texturi diversificate, construcții și deconstrucții atent studiate de către acesta. Obsesia pentru diversitate și înțelegerea acesteia, cultura drag-queen și obsesia față de red carpet-urile internaționale – conturează o colecție inspirată de preferințele personale și nouă viziune pentru label-ul personal.