Expoziția pune în lumină ultima colectie a studioului Foraeva, axata pe reimaginarea tradiției și a meșteșugurilor viitorului prin prisma dezvoltării tehnologiei și a științei informatice. 

O reflecție asupra moștenirii culturale lăsată generațiilor viitoare, expoziția este o celebrare a diversității și a patrimoniului etnografic prin decodificarea și reinventarea motivelor grafice vechi de secole cu ajutorului designului computațional. Procesul creativ este augmentat de un algoritm specializat in interpretarea si recrearea motivelor traditionale, in aceeasi maniera in care modelele cusute de mana erau codificate si transmise din generatie in generatie.

Fiecare design atinge noi forme de expresie materializate prin intermediul celor mai noi tehnologii de printare 3D pe material textil, confectionate meticulos in colaborare cu Stratays. Cu un nivel de detaliu fara precedent, se naste un nou limbaj vizual prin prisma unui proces de sinteza computerizata: motivele sunt ilustrate cu ajutorul unor aranjamente complexe de simboluri, text sau figurine, dezvaluind intelesuri ascunse si ducand mai departe povestea traditiei. 

Locație: Palatul Culturii, etaj 1