ARSENE LUCIAN ALEXANDRU

Arsene Lucian Alexandru a studiat Modă-Design Vestimentar (licență) și Strategii de Modă și Costum (master) la UNArte București, în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design. În prezent își desfășoară activitatea creativă în București, unde pune bazele propriului brand, concomitent lucrând pe parte de colaborare cu un atelier de creație de eveningwear. A ales să se îndrepte către zona de womenswear, regăsind femininul mult mai interesant pentru a dezvolta o imagine în jurul acestuia.

„De mic am fost atras de obiectele strălucitoare, ajungând să dezvolt piese în jurul acestora. Cred că a fost o linie naturală.”

LET THEM EAT CAKE este proiectul de licență prezentat în anul 2017, colecție construită din forma hybrid Brooke Candy – Marie Antoinette (interpretată de Kirsten Dunst în varianta de film regizată de Sofia Coppola). Piesele au o structură ușor masculină, cu o linie curată ce oferă o tușă de stabilitate și echilibru. Pentru acest proiect primește bursa Molecule F, oferită de Mirela Bucovicean.

Pentru lucrarea de disertație și-a dorit o coliziune între ceea ce este romantic, melancolic și o formă de realitate. Pornind de la această idee, a dezvoltat un interes aparte pentru filmul Melancholia (2011), realizat de regizorul danez Lars von Trier. DIRECTIONS TO 47°00’06.5″N 26°49’39.5″E (lucrare prezentată în anul 2019) se concentrează pe momentul imediat, prioritizând procesul de tranziție de la personal la palpabil.

În perioada anilor de studiu este nominalizat de echipa revistei Elle România în cadrul evenimentelor aniversare la categoriile: Best Young Designer (Elle Style Awards, 2018) și Best Designer (Elle Style Awards, 2019). Este prezentat pe platforma „100ABSOLUTARTISTS”, categoria Design Vestimentar, curatoriată de Roxana Voloșeniuc, unde primește bursa oferită de Absolut România. Colaborează cu Samsung pentru campania de promovare a telefonului Galaxy Note9 și cu The Institute pentru expoziții din domeniu.

Arsene Lucian Alexandru, în tot ceea ce face, vorbește despre libertate, dar una cu un iz romantic, modern, complex, future forward, dinamică, cu linii de clasic; încearcă să contureze un corp de design cu o identitate contemporană.
Piesele semnate de Lucian se regăsesc în editorialele de modă ale revistelor de presă glossy și profil, precum: Elle, Glamour și Cosmopolitan, alături de apariții online & video.

De-a lungul anilor, odată cu fiecare lucrare prezentată (arta, muzica și imaginile înglobând totul unitar tangibil), evoluția stilului caracteristic a fost și este definită de elementele cheie, care rămân identice: proporții moderne, textile aparte, forme noi și o cercetare vizuală constantă. ARSENE construiește un costum modern, definit de „a new kind of glamour”, „fine textile and construction” & „a modern persona”.