CRISTINA LAZĂR

Brandul Cristina Lazăr apare în anul 2000, odată cu prima colecție personală lansată, intitulată “Generații”. Colecție care a fost selectată să participe la Festivalul Internațional de Modă de la Iași  și care avea ca sursă de inspirație costumul național, bazându-se pe crearea de mixuri utilizând elemente  tradiționale într-o notă contemporană.

Cristina Lazăr este absolventă a Facultății de Arte și Design din Timișoara și doctorand în Artele Vizuale având lansate mai multe colecții personale care au fost prezentate la diferite evenimente naționale și internaționale de profil: Romanian Creative Week(Iași), Soirees de la Mode(București), Festivalul Internațional de Modă (Iași), Timișoara Fashion Week(Timișoara), Festivalul Internațional Transilvania Fashion( Cluj-Napoca), etc.

Cristina Lazăr abordează un design proaspăt în linii simple, forme epurate cu accente compoziționale de elemente unicat, manufacturate. Toate acestea fiind într-o continuă adaptare, urmărind spiritul și rafinamentul cromatic înainte de a fi un răspuns direct al noilor trenduri. Își propune creearea unor piese versatile, în care accentul pe calitate și funcționalitate sunt principiile de bază ale brandului. Prin creațiile sale, designerului Cristina Lazăr surprinde și reprezintă etape ale modei contemporane obținute din conștientizarea trecutului și reinterpretarea acestuia. Procesul de căutare, remodelare este continuu și evoluează atât vizual cât și conceptual.

Principiile brandului sunt reprezentate printr-o viziune estetică personală de design în dezvoltarea liniilor vestimentare și de accesorii, propunerile sale urmăresc  dezideratului distanțării de uniformizare.