ALTĂ ORĂ DE DANS

Bombardați constant cu informații care concurează să ne acapareze atenția prin exagerarea importanței și seriozității lor, am uitat să facem un pas în spate și să 

privim detașați la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. 

Altă oră de dans!” vom dansa tot spectacolul. 

Tot felul de stiluri. Vorbim despre dualitatea 

şi ipocrizia oamenilor, despre seriozitatea 

şi comedia din viața lor, din viața noastră. 

Nu ne excludem. Vorbim despre dansul contemporan făcut gratuit, fără sens, dramatic și alimentat uneori de clişee. Ironizăm toată mişcarea dansului minimal, conceptual şi indisciplinat, fără formă, dar mai ales lipsit de fond. Dezamorsăm situațiile prin ironie, râs și ilustrarea unei realități a dansului cunoscută doar în interior. Fiecare dans construit în spectacol îl deșablonăm, îl reducem la forma inițială pentru a arăta cât de nud este în scop: fără trăiri şi fără emoții. 

Echipa: 

Stoica Filip – Coregraf şi interpret 

Răzvan Rotaru – Coregraf şi interpret 

Adrian Piciorea – Sound design 

Liviu Buzăţel: Poze 

Durata: 1h 

Data premierei: 23 noiembrie 2018 

Alte difuzări: Cuibul Artiştilor, Linotip, Fringe festival, Festival Connect din Craiova, iUmor sezonul 12

Filip Stoica

Sunt interpret şi coregraf, cu o bază kinetică în dans contemporan, contact improvisation şi breakdance, modalităţi de mişcare pe care le aprofundez din 2010.

Colaborarea mea cu Academia de Dans Galway (Irlanda), Circul Metropolitan Bucureşti (România), Linotip – Centru Independent Coregrafic, lucrul cu coregrafi precum Jan Burkhardt, Madalina Dan, Allison Brown, Valentina De Piante, Amalia Strinopoulou, Gigi Căciuleanu şi studiile coregrafice din cadrul UNATC Bucureşti m-au făcut să ajung la concluzia că învăţ şi îmi dezvolt cel mai bine inteligenţa corporală la intersecția culturală şi interactivă a modurilor diferite de raportare la dans, la mişcare. 

Nu privesc mişcarea sau dansul ca pe materializări ale diferitelor tehnici, ci ca pe manifestări ale datelor senzoriale, emoționale, mentale incorporate în fiecare dintre noi: mersul, respiratul, gestul sunt mişcări şi dansuri conținute de fiecare corp. Toate aceste experienţe şi trăiri au ieșit la iveală în timpul pregătirii propriului meu spectacol, „Scuze, noi!”, găzduit la Cuibul Artiştilor, în Bucureşti. 

Răzvan Rotaru

E actor, dansator, păpuşar, om şi nu în ultimul rând un performer constant mirat şi curios de nou! Îi place foarte mult să se joace şi să joace, crede foarte mult în momentele vii care se întâmplă aici şi acum şi e într-o continuă căutare de senzaţii şi mirosuri noi. 

Îmbină actoria cu mişcarea jonglând tot timpul între spectacole de teatru (Super OK”,,,Aici Moscova”), dans contemporan (Moving Fields”,,,Basma Curată”), spectacole interactive (,,Crimă la cină”, „Pe Bune”) şi spectacole de circ (Alice în Țara Minunilor”). De asemenea, pe lângă rolul de interpret, a avut şi rolul de coregraf în spectacole de teatru-dans (American Gypsy”,,,Dincolo de oglindă”). 

De curând a contopit comedia cu dansul şi a realizat duetul contempofun „Scuze noi!”, alături de Filip Stoica. lubeşte foarte mult copiii şi are peste 200, majoritatea fiind la Buzău sub numele de Mike’s School of Dance! 

*Pe lângă spectacolele oferite în teatre și spații neconvenţionale, trupa noastră vă mai poate oferi şi momente scurte de tip sketch la evenimente private, cursuri de teatru-dans pentru team-buildinguri, dar şi momente personalizate la toate cele de mai sus şi nu numai. Toate făcute desigur în stilul caracteristic – contempofun.