STUDIO AMOS (UK)

Studio AMOS este studio de meșteșug contemporan mic, dar puternic, din sud-estul Angliei. Confecționează coșuri și obiecte țesute, care sunt un răspuns la materialele pe care le culegem de pe pământ. Cultivă în jur de douăzeci de tipuri diferite de salcie pe care le combină adesea cu lemn tăiat. Sunt pasionați de procesul de realizare, de la sursă până la piesa finită.

Lucrările lor se bazează pe robustețea coșurilor agricole, pe curbele peisajului și pe un respect profund pentru meșteșugurile străvechi. Sunt inspirați de legăturile simple pe care le au cu creatorii din trecut.

Folosesc tehnici de țesut și de legare, care au fost folosite timp de mii de ani pentru a crea obiecte de uz casnic la scară mică, de la corpuri de iluminat și mobilier, până la forme țesute la scară mai mare. Această conexiune cu natura îi atrage spre lucrări specifice fiecărui loc, frumos lucrate, impregnate de istorie și peisaj.

Colaborarea este o parte esențială a activității lor astfel că împărtășesc idei cu creatori din alte discipline. Lucrează într-un mod ludic, dar produsul final are întotdeauna un nivel ridicat de măiestrie.

Sunt foarte recunoscători tuturor creatorilor care au venit înaintea lor, care au descoperit modalități uimitoare de a face și de a construi. Le place simplitatea confecționării coșurilor. Un cuțit și câteva tije de salcie sunt tot ce au nevoie este pentru a face un coș.