Laetitia Forst

Laetitia Forst este cercetătoare în domeniul designului textil la University of the Arts London. Lucrează la Centrul pentru Design Circular în cadrul proiectului HEREWEAR pentru a explora liniile directoare de design pentru dezvoltarea și utilizarea de noi materiale ecologice în sisteme circulare și locale.

Cercetarea de doctorat, „Textile pentru dezasamblare” (2020), a avut ca scop explorarea soluțiilor orientate spre design pentru încorporarea ușurinței de reciclare în amestecuri. Utilizând instrumentele de proiectare pentru dezasamblare aplicate materialelor, această cercetare a analizat modul în care pot fi eliminate barierele actuale în calea reciclării materialelor mixte, astfel încât să se elimine deșeurile din sisteme încă din primele etape ale producției de materiale. Această cercetare a fost finanțată de University of the Arts London, cu sprijinul suplimentar al Cotton Textiles Research Trust.

BIO-CIRCULAR-LOCAL Make and Remake

Aceste trei piese textile decorative arată modul în care designul textil pentru tehnicile de dezasamblare poate reuni resturi de deșeuri textile pentru noi utilizări. Incluzând materiale bio pentru un ansamblu efemer, piese modulare pentru o utilizare circulară extinsă sau imprimeuri pentru suprafețe relevante la nivel local, aceste piese arată versatilitatea de a lucra cu textilele scoase din uz într-un sistem circular.