Cum definești umanitatea în secolul 21, prin blockchain-uri, inteligență artificială, realitate virtuală, trans-umanitate ori prin războaie, pandemii, ideologii totalitare și angoase? Cum descrii calitatea „umană” când termenul pare a acoperi atât evoluția cât și regresul speciei, în funcție de locul mai mult sau mai puțin privilegiat din care observi coregrafia prezentului. Expoziția Humanity on Display este un fragment al unei fresce ce surprinde, ca într-un instantaneu, natura provizorie a adevărului asupra unui moment din timp.
Fiecare artist comunică prin vocabularul identitar-artistic propria viziune asupra granițelor ori asupra simbiozelor dintre natural și artificial, animal și om, realitate și utopie, surprinzând transformările și desfășurările unei trăiri, senzații, idei prin suprapuneri sau fragmentări antromporfe, mitologice, hibride, infuzate cu picăturile unei realități interioare. Deconstruind concepte, conturând entități, interogând teorii, fiecare lucrare apelează la percepția individului despre sine, despre lumea în care trăiește, ființele, credințele și instrumentele cu care conviețuiește, tehnologia ce-i modelează existența.
Privind fiecare ipostază a acestei realități, te întrebi: ce oare ne face ceea ce suntem, ce suntem noi ca specie? Acumulări atavice, biologice, culturale, societale ori receptaculi ai augmentărilor tehnologice? Ce implicații au toate pentru identitatea noastră ca ființe umane? Cu siguranță, un singur răspuns este imposibil de găsit, dar putem vedea cum, cu fiecare forare în straturile ființei, este scos la lumină atât sinele originar, esențial dar și cel imaginat, proiectat pe oglinda societății 3.0.
Cartografiind prin pictură, sculptură, grafică și instalație ramificațiile evoluției filtrate de genomul artistic, expoziția prezintă viața din interiorul ființei, de la nivelul intercelular al unui organism la circuitele interne ale unui nanobot, văzută din exterior, contestând imaginarul stereotip. Fără a fi o judecată sau o profeție, Humanity on Display, te invită să reflectezi cu atenție la umanitatea de astăzi, la ce suntem și ceea ce sperăm să fim, mai ales că, uneori, ceea ce dorim, s-ar putea să primim.