Maria Bilaşevschi

Maria Bilaşevschi, este lector univ. dr. Facultatea de Arte Vizuale, UNAGE Iași,  critic de artă și curator, presedinte intermar al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Iași. Activitatea curatorială se concentrează asupra descoperirii și promovării tinerilor artiști contemporani.

Volume publicate – selectie: Traian Mocanu – in memoriam, Ed. Dana Art, Iași, 2021, Contemporary art in Europe and the United States since the Middle of the 20th century, Ed. Artes, 2021, Co-autor al volumului Instaurarea învãţãmântului artistic modern la Iasi /155 ani”, Ed. Artes, 2015, Cristian Ungureanu și Maria Bilașevschi,  reeditat cu o anexă la zi, Ed. Artes, Iași, 2020.

Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru critică de artă pentru anul 2021, Premiul Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Iași, Premiul” Gh.Panaiteanu Bardasare”, în cadrul ARTIS Iaşi octombrie 2015 și Premiul Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Iași pentru critică de artă în cadrul ARTIS Iaşi octombrie 2019

Medalia de Aur „Inventica 2016” Euro Invent în cadrul expoziției internaționale a creativitații și inovării.

FELIX AFTENE

FELIX AFTENE trăiește și lucrează în Iași dar are o activitate artistică susținută pe scena națională și internațională în varii medii – pictură, sculptură, pictură murală, noile media. În 1996 a absolvit ca șef de promoție Academia de Arte „George Enescu“ din Iași, secția Pictură murală. Din anul 2013 este președinte al Filialei Iași a Uniunii Artiștilor Plastici din România. În 2016 a obținut doctoratul în domeniul arte vizuale la Universitatea Națională de Arte „George Enescu“ din Iași cu o lucrare dedicată artelor vizuale contemporane. A avut peste 40 de expoziții personale în spații muzeale sau galerii de artă internaționale din țară și Austria, SUA, Marea Britanie, Grecia, Germania, Elveția, Franța, Italia, Spania, Canada, Danemarca, Ungaria, Israel, Moldova. În anul 2016 i s-a acordat Premiul Național pentru Pictură al UAP din România și a primit alte peste 40 de premii și distincții pentru activitatea artistică pe plan național și internațional.