Proiectul HEREWEAR explorează inovațiile biobased, circulare și locale pentru textile și modă. În cadrul acestui proiect au fost elaborate instrucțiuni pentru designeri pentru a sprijini practicile care includ materiale din surse biologice cu impact redus, care extind ciclurile de viață și iau în considerare reciclarea, precum și cele relevante pentru producția și utilizarea localizată.

În cadrul acestei sesiuni, cercetătorii în domeniul designului de la HEREWEAR vor împărtăși recomandările și cunoștințele cu designerii selectați și vor dezvolta o activitate practică pentru a încorpora aceste informații. Participanții vor învăța despre strategiile de extindere a ciclului de viață unei piese vestimentare în faza de proiectare și în faza de recuperare și să aplice aceste idei în cadrul activității experimentale ghidate de cercetătorii HEREWEAR.

Sesiunea va dura cel puțin 3 ore și se va concentra pe extinderea fazei de utilizare prin practici de refacere relevante la nivel local. Cu ajutorul imprimării și al ornamentelor modulare cu laser pe articole de îmbrăcăminte uzate, participanții vor explora noi rețete de design circular. Scopul activității este de a extinde orizontul practicilor de design circular și de a oferi o discuție personalizată pentru fiecare designer cu privire la abordarea lor în materie de modă durabilă.

Atelierul va fi susținut de Becky Earley, profesor în designul circular la University of the Arts London și Laetitia Forst, cercetător în domeniul designului textil la aceeași universitate. Amândouă lucrează la Centrul pentru Design Circular în cadrul proiectului HEREWEAR pentru a explora liniile directoare de design pentru dezvoltarea și utilizarea de noi materiale biobased în sisteme circulare și sensibile la nivel local, cu sprijinul Andreei Sofronea și al lui Elvys Sandu, co-designeri și coordonatori de proiecte la REDU și Mai bine.

APPLICATION FORM: Deadline: 21 mai, ora 23.00.