LUCIAN BROSCĂȚEAN

Proiectele de modă fac trimiteri la referințe culturale din Istoria Artei și a Costumului, un reper esențial fiind – „Bilderatlas Mnemosyne” (1924-1929) a lui Aby Warburg. Contrastul non-culorilor alb-negru specifice portului tradițional din Mărginimea Sibiului, estetica dark a hainelor monahale, cadre din filmele lui Ingmar Bergman sau Yasujiro Ozu – se regăsesc în moodboard-uri și, implicit, în povestea hainelor. Forme declinate din piese clasice sunt hibridizate cu volume geometrice.

Design vestimentar, direcție artistică, curatorie, costume de teatru și operă, activitate didactică – sunt extensii creative ale brandului construit de Lucian Broscățean.

Cu o experiență de peste 20 de ani în industria modei, Lucian a câștigat mai multe premii importante și a participat la evenimente profesioniste precum: Romanian Fashion Week, Romanian Creative Week Iași, Romanian Design Week București, TIFF Cluj-Napoca, Mercedes-Benz Berlin Fashion Week, International Fashion Showcase la London Fashion Week, MQ Vienna Fashion Week, etc.

Între 2011-2017 a fost director de creație al brandului irina schrotter.

Din 2008 predă la UAD Cluj-Napoca, unde acum ocupă poziția de Director al Departamentului Modă-design vestimentar.

La Romanian Creative Week Iași, coordonează secțiunea Innovative Future Platform, al cărei consultant creativ este Ioana Ciolacu.

Pentru ediția 2023 a Romanian Design Week București, este curator al secțiunii de Fashion, alături de Julian Roberts și Mari Bendeliani.