irina schrotter

Sofisticare modernă, eleganță rafinată, detalii avangardiste, siluete diverse, produse versatile, execuție impecabilă, toate făcute din respect față de o clientelă numeroasă și exigentă – sunt câteva din caracteristicile colecțiilor irina schrotter.

Cu o experință de peste 30 de ani în domeniul modei și al industriilor creative, Irina Schrotter, fondatorul brandului eponim, a construit un brand ancorat în industria modei din România, magazine și fabricii proprii (peste 800 de angajați) dar și cu prezență constantă, consistentă, în peste 17 țări.

Brandul irina schrotter este furnizor oficial al Casei Regale a României.

Creațiile irina schotter au fost prezentate la cele mai importante târguri de specialitate din Paris, New York, Milano, Berlin. Mapa de presă cu numeroase articole în publicații prestigioase ca: Vogue Germania, Style, Das Modebuch, Berliner Zeitung, ELLE Germania, ELLE România, Harper’s BAZAAR România, relevă percutanța colecțiilor de podium prezentate la Romanian Fashion Week Iași (în toate cele 12 ediții), Mercedes-Benz Berlin Fashion Week (2011-2013), MQ Vienna Fashion Week (2013-2019), Pavilionul României din Shanghai 2010, showroom-ul propriu din Milano, etc.

Universul creativ este realizat cu implicarea echipei extraordinare, mare parte fiind alături de Irina Schrotter încă de acum 30 de ani. Aurora Gongescu este Head of Design, avându-i în echipă pe Ella și Raul Lazar. Atelierul specializat al brandului s-a format în timp și a ajuns la un înalt nivel de execuție a unor produse complexe. Continuitatea, perseverența și constanta specializare sunt părți importante din povestea de succes. 

Cea mai prolifică și îndelungată colaborare stilistică și pe parte de comunicare este cu Ovidiu Buta. De-a lungul istoriei brandului, Irina Schrotter a colaborat cu talentați designeri vestimentari printre care: Răzvan Ciobanu, Andreea Tincu, Lucian Broscățean, cu designeri de accesorii, stiliști, make-up artistul Alexandru Abagiu și echipele coordonate de el, hair-stiliști, experți în comunicare, artiști vizuali, arhitecți, regizori de teatru și film.