AXENTE

Puternic influențat în mod inconștient de subcultura punk a unui mic oraș underground, AXENTE amestecă agresivitatea esteticii urâtului cu suplețea unor elemente la fel de fragile ca dantela.

Primul proiect al lui AXENTE, un drop de 3 tricouri grafice, a avut ca scop iluminarea laturii întunecate și crude a umanității, folosind o piesă vestimentară cât se poate de purtabilă pentru a expune mesaje declarative care evidențiază problemele controversate ale societății contemporane, de la sexualitate – „MURMURE-MOI TES FANTASMES”, până la chestiuni politice – „ONLY SUITABLE FOR INSENSITIVE LAWBREAKERS”.

Un an mai târziu, a fost lansată prima colecție capsulă intitulată „Lace handkerchief”, fiind o dezvăluire sinceră a emoțiilor și experiențelor anterioare, materializate prin piese vestimentare. Principala sursă de inspirație a colecției este batista victoriană cu detalii din dantelă pe care femeile obișnuiau să o poarte și cu care adesea își ștergeau lacrimile, folosită ca simbol pentru a ilustra acceptarea dezvoltării emoționale prin întreaga natură și complexitate a sentimentelor. Colecția a întrunit mai multe direcții într-o estetică comună, plecând de la piese de bază, activewear, până la compoziții complexe și asocieri de materiale în scop decorativ. Acest proiect a avut ca rol sublinierea laturii emoționale și vulnerabile, reprezentând începutul tranziției către următorul proiect.

Colecția “BLACK SUN” ilustrează tipologii umane trecute printr-un filtru cu influențe punk sub forma a zece ținute foarte bine conturate. Lucrarea ia rolul de colecție manifest pentru destructurarea stereotipurilor din societatea contemporană, dar și pentru remodelarea gândirii instinctive a omului modern. Metaforic, BLACK SUN a fost un contra-atac țintit spre regulile restrictive care limitează unicitatea individului, creând un spațiu abstract în care ne este permis să ne conturăm o înfățișare autentică, în lipsa fricii de respingerea din exterior.

AXENTE ilustrează procesul grațios de evoluție emoțională prin experiențe atât pozitive, cât și negative, explorând dualitatea naturii omului, condusă de putere și sensibilitate în mod simultan. Gama largă de articole de îmbrăcăminte, de la piese sport până la corsete, sacouri și construcții complexe, îi încurajează pe oameni să sape în ei înșiși pentru a-și găsi autenticitatea nealterată de vocile societății și ulterior să o exprime în exterior, prin haine.