Andrea Tincu

Andrea Tincu este un brand ready-to-wear românesc dedicat femeilor care apreciază tiparele complexe, printurile originale și finisajele sofisticate. Specificul estetic al colecțiilor Andrea Tincu este îmbinarea dintre Artă și Modă, respectiv îmbinarea armonioasă a liniilor contemporane, geometrice, cu detaliile feminine. Printurile, care oferă individualitate brandului, sunt rezultatul fuziunii creative dintre artă, literatură și modă. În spatele acestora este un proces elaborat de creație – de la schița grafică, pictură manuală până la produsul final, prelucrat digital. Creatoarea colecțiilor este designerul Andreea Tincu. În modă, ea a debutat timpuriu, în anul 1991, când a început să colaboreze cu diverse case de modă din Iași. În următorii ani, Andreea a devenit designerul unor branduri importante din România, iar în anul 2007 a creat prima colecție sub nume propriu. În anul 2014, are loc inițiativa de regândire a liniilor Andrea Tincu. Astfel, s-a renunțat la un „e” din numele mărcii, pentru a indica orientarea spre spațiul global, Andrea fiind un nume des utilizat la multe naționalități, ceea ce simplifică impactul numelui pentru cumpărătorii externi.

Fiecare produs este realizat cu atenție de către o echipă de specialiști. Producția și creația sunt realizate exclusiv sustenabil și etic. Colecțiile sunt realizate din materiale naturale, reprezentând garanția unui produs ready-to-wear de calitate. Prima colecție Andrea Tincu a fost inspirată din lucrările lui Man Ray. Aceasta a fost prezentată în anul 2007 în cadrul Romanian Fashion Week. Amsterdam, Londra, Kiev, Viena, Atena sau București sunt doar câteva dintre numeroasele locații unde colecțiile Andrea Tincu au fost prezentate ulterior. Pe lângă prezentări, Andrea Tincu este un brand implicat în numeroase proiecte din domeniu, precum Mode Fabrik- Amsterdam, Fashion Forward, în cadrul TCBL 2019, sau Romanian Textile Concept.

În anul 2015, designerul a creat linia Andrea Tincu Silk Scarves, din dorința de a le oferi clientelor un fragment de Artă într-un produs fashion.

Concepute cu teme diverse, eșarfele Andrea Tincu reprezintă cadoul preferat al multor iubitori de design românesc, ele călătorind la propriu în toate colțurile lumii. Motto-ul brandului, Painting Dreams, a fost inspirat de canonul artistic suprarealist. Reprezintă și o punte imaginară, care s-a creat în ani, ce leagă prima colecție Andrea Tincu, inspirată de Man Ray, de cele actuale.

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, Andreea Tincu este permanent preocupată de inovație, implicată direct în tot ceea ce ține de brand, inclusiv direcțiile de marketing și styling. Face parte din categoria designerilor The One Hundred, precum Dries Van Noten sau Rei Kawakubo, care se implică în mod direct în toate departamentele ce asigură buna funcționare a brandului.

Descoperă colecțiile Andrea Tincu accesând site-ul www.andreatincu.com