ANDRA HANDARIC

„Black Clothes White Souls” nu este doar un slogan, este un mod filozofic de a se adresa purtătorului. Conceptul, de inspirație monahală, definește chintesența creațiilor Andrei Handaric.
Ea proiectează piese transformatoare, volume construite cu atenție, înrădăcinate în estetica austeră, în care valoarea spirituală pătrunde în învelișul exterior – care este supus unei schimbări constante.
Autenticitatea este perceptul sub care ea își declină universul creativ, urmărind să materializeze cele mai interioare viziuni în realități tangibile la intersecția dintre Brutalism și Wabi Sabi.
Dihotomia dintre acoperirea fizică și dezvăluirea spirituală este o provocare pentru contemplarea interioară. Îmbrăcămintea este un adăpost, un strat protector sub care misterul își recapătă valoare prin nenumărate moduri de interacțiune cu purtătorul.

Estetica ANDRAHANDARICstudio este definită de volume epurate, texturi organice, procese experimentale, cu accent pe versatilitate și durabilitate. Până în prezent, brandul a participat la evenimente naționale și internaționale printre care Dubai Design Week, Paris Fashion Week, IED „25 years designing the future” la Muzeul Guggenheim Bilbao, UNITED FASHION |48H MAISONS DE MODE LILLE, 080 Barcelona, Romanian Design Week, Skopje Design Weekend, Fashionclash Maastricht, Feeric Fashion Week. 

Pe lângă direcția creativă a atelierului, Andra lucrează la proiecte personale sau colaborative care implică instalații, scenografie și performance, cel mai recent proiect al său de design de costum, fiind pus în scenă la Teatrul Național din Cluj Napoca.