romeo@julia.com

Co-producție M Studio & Company Fren_Ák

Spectacolul este o abordare originală a tragediei clasice shakespeariene. Conceptul lui Fren_Ák își propune să pătrundă în straturile profunde ale poveștii, punând accent mai degrabă pe luptele interioare ale personajelor decât pe conflictele sociale. Coregraful este preocupat de tragedia care se desfășoară în plan interior, emoțional, pe măsură ce cei doi tineri cad în ghearele propriilor iluzii. Fren_Ák accentuează tensiunile umane, arătând ciocnirea dintre două personaje prinse în dorințele și iluziile lor, distorsionate de cultura consumului. Omul devine o marionetă înstrăinată de mediul înconjurător, de comunitatea sa, de partenerul său și, în cele din urmă, de el însuși.

Data premierei: 27 iunie 2022., în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Mișcare Flow, ediția 4.

Realizarea spectacolului a fost susținut de: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Fondul Bethlen Gábor și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Concept, coregrafie: Fren_Ák

Asistent creație: Eoin Mac Donncha

Muzică: Halász Gábor

Scenografie: Victoria Frenák

Decor: Zoltai György

Marionetă și măști: Majoros Gyula

Performeri: Balázs Judith, Deák Zoltán, Veres Nagy Attila

Echipa tehnică: Bartók Enikő, Both Melinda, Chirițescu György, Szabó Huba

Fren_Ák

Fren_Ák s-a născut la Budapesta în 1957. Copilăria lui a fost marcată de faptul că părinții săi erau surzi, astfel Fren_Ák a învățat de mic exprimarea în limbajul semnelor, ceea ce i-a dezvoltat o receptivitate deosebită față de expresiile non-verbale și gesturi, de expresivitatea corpului uman. În 1999 Compagnie Pal Frenak, care avea deja o istorie de zece ani în Franța, a fost completată de tineri dansatori maghiari, devenind astfel o trupă maghiaro-franceză cu sediul la Paris și Budapesta, cu un limbaj de dans unic, caracterizat prin utilizarea integrată a mimicii, a limbajului semnelor și a mișcării corpului.

M Studio

M Studio este o trupă de teatru dans, înființată în 2005 la Sfântu Gheorghe. Universul artistic al trupei se formează printr-un limbaj coregrafic specific și inedit, unic, născut dintr-o fuzionare organică a teatrului fizic, a dansului contemporan și a vizualității puternice. Prin programul său artistic M Studio promovează valorile dansului contemporan și ale teatrului experimental, realizând spectacole inovatoare regizate de creatori și coregrafi recunoscuți profesional.