PLAYESCAPES este un proiect de micro-revitalizare urbană ce își propune să aducă ludicul și culoarea într-un spațiul public ieșean prin intervenții ce încurajează jocul la granița dintre generații. Play sparks wonder and wonders.  

Grupul de inițiativă coordonat de arh. Oana Stanciu, ARCHforward își continuă astfel activitatea de intervenții la granița dintre arhitectură și activism social început la prima ediție RCW prin secțiunea Bahlui Visions. 

Proiectul cuprinde o serie de strategii, activări și instalații precum: 

Instalația kinetică ARTpole ce va expune inițial lucrările selectate în urma callului de ilustrație: A CITY OF PLAY AND WONDER , urmând ca ulterior să fie folosită de artiștii ieșeni. Aducem astfel arta mai aproape de comunitate și o facem mai abordabilă, prototipând în același timp un mod de a face parcursul piepton mai dinamic și captivant, putem avea și panouri pentru artă nu doar pentru publicitate.

Acțiunea FOLLOW THE COLORED BRICK ROAD  în cadrul căreia vom propune o serie de jocuri grafice pictate pe dalele gri ale esplanadei Nicolina.  Ne propunem să profităm de modularitatea dalelor utilizate pentru trotuare și prin desene și însemne grafice să generăm un nou mod de interacțiune a pietonilor cu alea, punând întrebarea de ce trebuie să fie gri culoarea dominantă în oraș? 

Scultură ludică interactivă THRESHOLD, o instalație adresată tuturor vârstelor amplasată de-a lungul esplanadei Nicolina, ce pornește de la premisa că cele mai ambigue și simple jucării oferă și cele mai diverse oportunități de joacă. Prea des spațiile de joacă sunt îngrădite, cu jucării specifice unei categorii restrânse de vârsta, neîncadrându-se în spațiul public, de aceea considerăm că prin instalarea unor sculpturi ludice în diverse locuri din oraș putem transforma percepția spațiilor de joacă și să încurajăm la joc și adulții.

27 mai – O zi pentru cei mici

11:00 – 13:00 Creează o minilume într-o căsuță cu CUBIMINI
15:00 – 17:00 Cercetează și descoperă prin joc cu EXPERIMENTIS 
18:00 – 20:00 Călătorește în lumea poveștilor cu CERC