INNOVATIVE FUTURE PLATFORM

„What IF you WONDER?”

Încă de la prima ediție RCW – IF PLATFORM și-a propus să promoveze designul vestimentar autentic și inovativ, pentru a contura imagini ale viitorului în și prin modă. Produse responsabile, consistente, emoționale vorbesc despre contextele actuale, dar sunt și rezultatele unor imersări în trecut.

Ediția 2023 a Romanian Creative Week, secțiunea INNOVATIVE FUTURE PLATFORM va cuprinde atât o selecție curatorială, cât și o selecție de proiecte din cadrul Call for Projects.

Poți fi parte din IF PLATFORM aplicând la Call for Projects în perioada 16.12.2022-31.01.2023!

Această inițiativă deschide porțile pentru ca tinerele talente să-și prezinte colecțiile pe podiumul RCW și să beneficieze de expunerea media, profesionalismul echipei și sprijinul din partea unor parteneri strategici – sub formă de premii sau/și burse. Toate aceste aspecte în contextul amplului festival dedicat industriilor creative!

IF PLATFORM Call for Projects se adresează:

  • studenților/masteranzilor/doctoranzilor de la oricare specializare din cadrul Universităților de Artă;
  • fashion designerilor care activează deja în industrie, fie pentru propriul label, fie ca angajați ai unui brand;
  • creativi din diverse domenii (nu sunt necesare studii de Modă sau studii de Artă) care realizează colecții sub brand propriu sau/și au un atelier.

Perioada de înscriere pentru Call for Projects:
16.12.2022 – 31.01.2023

Câteva precizări importante:
  • tema „What IF you WONDER?” poate fi interpretată într-un mod cât mai original, ea invitând la visare și deschizând porți spre diferite zone creative;
  • după deadline-ul din ianuarie, un juriu format din IRINA SCHROTTER, OVIDIU BUTA, IOANA CIOLACU, LUCIAN BROSCĂȚEAN vor selecta proiectele câștigătoare, ce vor fi anunțate printr-un comunicat postat pe pagina oficială a RCW, în data de 16.02.2023;
  • va urma o perioadă de mentorat, în care se vor face întâlniri online cu echipa RCW IF PLATFORM, legate de ce va presupune realizarea colecției și prezentarea ei în cadrul ediției 2023, ce se va desfășura la finalul lunii mai 2023;
  • costurile realizării colecției de 7 ansambluri vestimentare, precum și costurile de drum / cazare vor cădea în sarcina fiecărui participant;
  • RCW și FEPIC vor acoperi: costurile de participare la fashion show, logistica, grupa de modele, machiaj și coafură – profesioniste, plus importanta parte de comunicare/PR;
  • parteneri și sponsori din industrie vor oferi feedback-uri valoroase și premii, burse;
 
 
Despre INNOVATIVE FUTURE PLATFORM:

DESIGN RESPONSABIL, CONSISTENT, EMOȚIONAL

Începând cu RCW21, IF PLATFORM și-a propus să sprijine demersurile inovative care pot să ajute la construirea unui viitor responsabil al industriei modei din România.

Secțiunea este coordonată de Lucian Broscățean, iar consultantul creativ e Ioana Ciolacu.

În selecția curatorială a ediției 2021 au fost incluși nu doar designeri vestimentari, ci și scenografi, arhitecți, designeri de interior, etc., tocmai pentru a pune accentul pe complexitatea industriilor creative.

Colecțiile prezentate pe podiumul RCW precum și anumite piese vestimentare ce au făcut parte din expozițiile „RIGHT HERE, RIGHT NOW” și „Re:Cut” curatoriate de Ovidiu Buta în Palatul Culturii din Iași, s-au înscris în direcția creativă trasată pentru întregul festival.

Participanții secțiunii IF PLATFORM au avut șansa să aplice la mai multe concursuri RCW, iar feedback-urile din partea presei i-au ajutat să aibă o expunere necesară pentru demersurile lor.

RCW și FEPIC au suportat și costurile participării.

Networking-ul din cadrul festivalului a fost important pentru: generarea unor proiecte noi, includerea pieselor în editoriale și nu în ultimul rând pentru job-uri, oportunități, contracte.

O astfel de platformă dedicată unui viitor inovativ ajută noua generație de creativi.

* În funcție de situația pandemică și de restricțiile impuse de autorități, se vor comunica din timp regulile de participare la eveniment, pentru a se asigura, ca și la edițiile 2021 & 2022, un mediu de lucru safe pentru echipele de organizare și pentru toți cei implicați.

Mult succes și energie creativă!