ARTS & CRAFTS

IAȘUL ÎȘI DESCHIDE CURȚILE

Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care va avea loc în capitala Moldovei în perioada 19-28 mai 2023, și Ordinul Arhitecților din România, filiala Iași, lansează prima ediție a Festivalului de arhitectură „Iașul își deschide curțile”. 

Concursul de arhitectură din cadrul festivalului, cu premii în valoare totală de 45.000 de lei, este deschis studenților și absolvenților din domeniul Arhitecturii, Artei și Design-ului, cu cel puțin un student arhitect, respectiv arhitect în echipă. Instalațiile arhitecturale vor fi realizate special pentru a fi amplasate în armonie cu curțile unor monumente istorice remarcabile sau cu cele ale unor clădiri cu valoare arhitecturală prestigioasă din orașul Iași.

DETALIILE CONCURSULUI 

Pe parcursul primei ediții a Festivalului de arhitectură din cadrul RCW vor fi amenaja șase curți, în care vor fi montate instalațiile celor șase proiecte desemnate câștigătoare. Fiecare dintre aceste șase proiecte va fi premiat cu suma de 7.500 de lei.

Concurenții trebuie să trimită un proiect care să cuprindă o prezentare grafică și scrisă a instalației arhitecturale propuse, precum și o descriere a ideii, conceptului și detaliilor de construcție.

Proiectele trebuie să fie trimise pe adresa de e-mail conferinte@oar-iasi.ro sau încărcare direct pe pagina https://oar-iasi.ro/evenimente/iasul-isi-deschide-curtile/, în perioada 27 februarie-19 aprilie 2023.

REGULAMENTUL CONCURSULUI poate fi consultat aici.

CURTI: fotografii, releveu și scanare nor de puncte

https://drive.google.com/drive/folders/1FKReVsmfa_YLCZoJe7zFh09eRIkMoZKa?usp=sharing

Imagini 360 ale curților:

https://kuula.co/post/NBNPn/collection/7Ff0Y

CALENDAR EVENIMENT

 

27.02.2023 | Anunțare Tema concurs
11 – 12.03.2023 | Vizitare curți
19.04.2023 | Predare documentații ora 20:00
21 – 23.04.2023 | Analiză preliminară a proiectelor de concurs
24.04.2023 | Publicarea rezultatelor analizei preliminare
24 – 25.04.2023 | Înregistrare contestații (online)
26.04.2023 | Soluționare contestații
27.04.2023 | Întocmire proces verbal de soluționare al contestațiilor și publicarea rezultatelor finale.
28.04.2023 | Anunțarea câștigătorilor
29.04 -15.05. 2023 | Producere instalații câștigătoare
15 – 17.05.2023 | Montare Instalații câștigătoare
19 – 25.05.2023 | Vernisaj expoziție proiecte concurs
19 – 25.05.2023 | Vernisaj instalații arhitecturale
26 – 27.05.2023 | Decernarea premiilor în cadrul Evenimentelor
desfășurate sub egida „Iașul își deschide curțile”

JURIUL ESTE FORMAT DIN:

Francoise Pamfil este arhitect, editor, critic, profesor și teoretician. Din 2009, este Doctor în Arhitectură al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Deține două diplome de master în arhitectură în SUA – Universitatea din Illinois Urbana Champaign și Franța – INEAA.

 

Marius Cătălin Moga a studiat arhitectura la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi a absolvit Ecole d’Architecture din Grenoble. A lucrat pentru Planwerk, Cluj-Napoca şi B.A.U., Cluj-Napoca. A participat la cea de-a XII-a ediție a Bienalei de Arhitectură de la Veneția.

Claudiu Toma este absolvent al Facultății de Construcții și Arhitectură din Timișoara, masterand al aceleiași facultăți, absolvent al cursului postuniversitar „Restaurarea superfețelor” organizat de UNESCO şi Facultatea de Arhitectură Timișoara și doctor în Arhitectură al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

Maria Bilaşevschi este critic de artă şi curator din Iași, președinte interimar al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Iași, lector universitar doctor la secția Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, Facultatea de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

Ioana Ciolacu este arhitect absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. A urmat cursurile Universității de Arte București, încheiate cu un doctorat, precum și cursurile London College of Fashion. Activează în comitetul de organizare al RCW și este cunoscută pentru organizarea a numeroase festivaluri de modă.

Pentru mai multe informații despre festival și despre concursul de arhitectură, precum și pentru a urmări toate update-urile legate de eveniment, puteți accesa site-urile Ordinului Arhitecților din România, filiala Iași și al Romanian Creative Week, precum și paginile de social media ale acestora.

Mult succes și creativitate!