Andrei Cozlac - artist video

Andrei Cozlac (n. 1986) este artist video și Lect. Univ. dr. la Universitatea Națională de Arte George Enescu, Iași, Facultatea de Arte Vizuale, Secția Fotografie, Video și procesarea computerizată a imaginii, și profesor colaborator la secția de media a Facultății de Arte în Limba Română din Târgu Mureș.

Experimentalist, interesat în ultimele tehnologii multimedia, a colaborat la numeroase proiecte independente de visuals, video-mapping, proiecții live.

Și-a început activitatea de VJ în anul 2005, activând în crew-ul Drums.ro și DGW, având totodată colaborări cu festivaluri mari de muzică din țară și din afară. Andrei a semnat video design-ul unor piese de teatru în regia unor regizori precum Silviu Purcărete, Radu Afrim, Alexandru Dabija, Charles Muller, Theodor Cristian Popescu, Eugen Jebeleanu, Ioana Paun, Octavian Jighirgiu, Florin Caracala, etc. A realizat numeroase instalații video interactive și non-interactive și a pus bazele proiectului AV//Sattelites cu care a urcat pe aceeași scenă cu artiști precum Arms and Sleepers, Sun Gliters, Brazda lui Novac, Yvat etc. 

În anul 2016 se situează pe locul 3 la concursul internațional de video mapping Light Up, Iași, iar în 2017 revine ca participant la acest concurs și câștigă locul I.

În anul 2017 primește premiul pentru video mapping în teatru în cadrul Festivalului Național de Comedie, iar in 2020 primește premiul special U.N.I.T.E.R pentru video mapping în teatru la gala UNITER, ediția 30, iar în anii 2021 și 2022 expune împreună cu artiștii Felix Aftene și Lucian Dan Teodorovici la Berlin și Paris, an în care primește al doilea premiu U.N.I.T.E.R pentru creativitatea video designului și mappingului video în spectacolul “Plugarul și moartea”, în regia lui Silviu Purcărete și scenografia Dragoș Buhagiar.  

Totodată mai câștigă premiul pentru cel mai bun video design   din cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Theater at the Crossroads” din Serbia, Nis pentru spectacolul “Plugarul și moartea”. 

La sfârșitul anului 2022 primește distincția “Meritul Cultural” în cadrul  evenimentului Valorile Iașului, Valorile României, pentru aportul adus în domeniul artelor vizuale. 

Link pagina artist: www.facebook.com/Andrei-Cozlac-Video-Artist

Email: comunicare.andreicozlac@gmail.com

Tel: +40754613354