Marinela Ciobanu

Marinela Ciobanu este o artistă contemporană din Iași, născută în 1984, care se concentrează în practica sa artistică pe capturarea momentului prezent și explorarea unor teme precum identitatea, intimitatea și relația noastră cu realitatea imediată. Prin arta sa, reflectează asupra realității contemporane și a provocărilor acesteia. Lucrările sale redau propria fragilitate și sunt o mărturie a momentului prezent într-o lume din ce în ce mai agitată și dificilă de explorat. Deși conexiunea dintre oameni și natură pare să se estompeze, ea încă găsește moduri de a le împleti în arta sa.

Picturile sale sunt un exemplu elocvent de curiozitate și dorință de a înțelege lumea din jurul ei. Creațiile sale provoacă privitorul să experimenteze momente de introspecție și autodescoperire, să-și pună întrebări despre locul lor în lume și relația lor cu ceilalți. Lucrările sale sunt caracterizate prin delicatețe și subtilitate.

 A absolvit în anul 2007 Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, specializarea Pictură, din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași. În 2009, a absolvit masteratul în Arte Plastice, din cadrul aceleiași Universități. În anul 2006, a participat cu o bursă Erasmus la Universidad de Salamanca, Spania. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași din anul 2007.

Cu multiple premii obținute la saloanele de artă vizuală din România, ea a expus lucrările sale în numeroase expoziții solo și de grup, atât în România, cât și în străinătate, iar arta sa a fost prezentată în diverse publicații și platforme online.